Om os

EqMM blev stiftet i 2010 med det formål at give hestene en tydeligere rolle i udvikling af mennesker. Hos os er hesten den vigtigste – vi holder rummet og “oversætter” hestens arbejde, men det er hesten, der arbejder med menneskene på mindst samme niveau som os.

EqMM er en forkortelse af Equine Mind Movers. Equine betyder “alt med hest”, og frit oversat kan vi kalde det “bevægelse af sindet ved hjælp af heste” – men i daglig tale er vi altid bare EqMM. Menneskene bag er Mariakaisa Bruun og Sølvi Degnegaard.

Mariakaisa Bruun har altid haft naturen og energi som helt centralt i hendes liv. Hun er født med stærke evner for at føle, se og hjælpe andre mennesker og dyr. I hendes familie har kvinderne, og dermed hele familien, brugt naturen, heste, krystaller m.m. igennem mindst de sidste 4 generationer – og hestene har hele tiden fyldt meget. Især efter hun som 5-årig fik sin første hest, Prins.

Sølvi Degnegaard fik sin første hest, Prins, da hun var 5 år – og havde derefter hest, indtil hun var ca. 16, og holdt derefter pause med heste. Mødet med hesten Lukhas i 2009, gav livet en brat drejning. Lukhas var hendes største læremester ift. hvad heste kan lære os i hesteassisteret udvikling. Han vidste, at det var en rejse, vi skulle på sammen. Når Sølvi ikke arbejder med heste, underviser hun i ledelse.